Ofte når man lager pizza, og da spesielt porsjonspizza, så må man lage et visst antall for å få en håndterlig størrelse på deigen. Det er ikke uvanlig å lage fra 4 til 8 pizzadeiger om gangen. Da kan det være greit å fryse noen av dem til senere bruk.

Du kan naturligvis fryse de ferdig hevede deigene om det er ønskelig. Men jeg har funnet ut at jeg liker bedre å steke ferdig bunnene med tomatsaus for så å fryse til senere bruk. Når man fryser deigen tar det en del lengre tid å tine pizzaene. Det tar også lengre tid å tilberede dem da du må bake dem ut på vanlig måte. Man må også frem med mel igjen til utbakingen.

Les her hvordan du fryser pizzadeig: Kan man fryse pizzadeig?

Nei, da er det mye enklere å steke pizzaen delvis ferdig før du fryser den ned

Det gjør du enkelt ved å bake ut pizzaen som vanlig og påføre tomatsaus. Men her går du ikke lenger med toppingen. Du steker bare pizzaen helt eller halvt ferdig. Bruker du en pizzaovn som steker med temperaturer på 400-500 grader kan du godt steke dem helt ferdig. Bruker du en vanlig ovn, kan det nok være greit å halvsteke pizzaene. Grunnen til dette er at når du steker pizzaene etter at de har vært fryst så vil de bli sprøere enn når de stekes vanlig.

En pizzaovn med høy temperatur gir en myk skorpe på pizzaen, mens en vanlig ovn gir en sprøere skorpe ved steking. Så for å unngå at skorpen blir for sprø og hard ved annen gangs steking, så bør du halvsteke om du bruker vanlig ovn.

Når pizzaene er ferdig stekt avkjøler du dem helt, og da helst på en rist slik at de ikke blir fuktige under. Når de er helt avkjølt pakker du dem inn i plastfolie eller aluminiumsfolie og legger dem i fryseren.

Slik steker du de frosne pizzabunnene

Når du så får lyst på en pizza så tar det ikke lange tiden å få den tint og ferdig stekt. Ta pizzabunnen ut av frysen og plasser den rett i en kald stekeovn. Sett ovnen så på 230 grader. Når pizzabunnen er tint tar du den ut, har på ost og ønsket fyll. Vent til ovnen har nådd 230 grader før du setter den inn igjen. Stek nå pizzaen til den er ferdig. Steketiden og hvordan man ønsker toppingen stekt varierer fra person til person, så det er opp til deg.

Ved å gjøre det på denne måten får man også en veldig sprø og fin skorpe. Så liker du pizza med sprø skorpe er dette absolutt en anbefalt måte å fryse ned pizzaene på når du skal steke dem senere.

Nedenfor finner du bilder av prosessen fra pizzaene er stekte første gang til de er ferdig stekte etter tining.

 

Bilder fra frysing og steking av pizzabunner

PIZZAMANI USA

Ny bok ute nå! Alt du trenger å vite for å lage perfekt amerikansk pizza hjemme