Tykk Basilikumolje

Her må du velge litt selv hvor tykk du vil lage oljen. Jeg liker den best når den nærmest er tykk som en pesto.

Porsjoner

Valgfritt

Tid:

15 minutter

Passer til:

Margherita Spagliata

Inroduksjon

Om Oppskriften

Av: René M. Eik

Her må du velge litt selv hvor tykk du vil lage oljen. Jeg liker den best når den nærmest er tykk som en pesto. Mengde olje og basilikum avhenger av hvor mye basilikum du har, og hvor mye olje du ønsker å lage. Hvis du har igjen ekstra, holder den 1–2 uker i kjøleskap.

tykk basilikumolje til pizza 2

Ingredienser

  • Olivenolje
  • Basilikumblader

En tykk basilikumolje gir pizzaen et friskt og aromatisk løft. Den minner om pesto i konsistens og kan tilpasses så tykk du selv ønsker – perfekt som topping rett før servering.

ANFOSSO OLIVENOLJE
basilikum til olje
Redusert tomatsaus

Instruksjoner – Steg for Steg

Steg 1

Start med en andel olje, gjerne 3–4 spiseskjeer.

Steg 2

Klipp opp basilikumblader og ha i en bolle sammen med oljen.

Steg 3

Kjør med en stavmikser til helt fin konsistens. Juster med mer basilikum etter hvert for å få en passe tykk olje. Den skal vøre såpass tykk at den ikke flyter utover på pizzaen, med konsistens nærmest som pesto.