Søt fennikel svinekjøttdeig passer veldig bra som fyll på pizza. Man bruker ferdigkjøpt svinekjøttdeig uten tilsatt vann og salt. Kjøttdeigen blir blant annet tilsatt akasiehonning som gir den en fin søtlig og saftig smak.

Jeg bruker aldri kjøttdeig som er ferdigstekt når jeg lager pizza. Jeg bruker den kun rå og lar den steke med pizzaen. Du får på denne måten en mye mer saftig og smakfull opplevelse. Om den er stekt på forhånd blir den jo stekt to ganger, og det tar både smak og fuktighet fra kjøttet. Vi vil ikke ha tørr kjøttdeig på pizzaen!

Ingredienser

  • 1 kilo svinekjøttdeig uten salt og vann
  • 10 gram fennikelfrø
  • 10 gram anisfrø
  • 5 gram Maldonsalt
  • 5 gram hele pepperkorn
  • 37 gram kaldt vann
  • 45 gram akasiehonning

Fremgangsmåte

  • Kvern fennikelfrøene lett i en morter. La det være igjen litt tekstur slik at frøene ikke blir helt finmalt. Ha de knuste frøene i en liten bolle.
  • Kvern så anisfrøene i en morter. Disse kvernes litt mer enn fennikelfrøene, men de skal ikke pulveriseres helt. Ha over i bollen.
  • Kvern pepperkornene i morteren. De skal være grovkvernet. Ha så oppi bollen.
  • Finmal Maldonsaltet i morteren og ha det oppi bollen med grydderet.
  • Hell vannet oppi bollen og rør det inn. La stå og trekke i ca. 10 minutter slik at krydderet trekker til seg vesken. dette gjør at det vil blande seg lettere med kjøttdeigen.
  • Ha svinekjøttdeigen i en bolle og tilsett kryddermiksen. Miks blandingen sammen enten med hendene eller i en kjøkkenmaskin.
  • Når du har blandet krydderblandingen inn i kjøttdeigen tilsetter du honningen og mikser videre til alt er godt blandet.
  • Ønsker du å sjekke om blandingen smaker greit, kan du lage en liten kjøttbolle som du varmer i en micro-ovn til den er så vidt gjennomstekt. Er du ikke fornøyd, kan du justere krydderblandingen.
  • Dekk til bollen med lokk eller plastfolie og la stå i kjøleskapet i 2 timer slik at krydderet får satt seg i kjøttet.
  • Kjøttblandingen holder seg to døgn i kjøleskap. Det du ikke tenker å bruke innen denne tiden bør du fryse ned. Gjerne i porsjonspakker slik at du lett kan tine opp det du trenger når du skal lage pizza.
  • Om du fryser svinekjøttdeigen bør du tine den i kjøleskapet før du bruker den.

Tips: Når du steker kjøttdeig på pizza, så legg den på toppen av osten. På denne måten blir den perfekt stekt.

PIZZAMANI USA

Ny bok ute nå! Alt du trenger å vite for å lage perfekt amerikansk pizza hjemme