Når man lager siciliansk pizza så kan det være greit med en egen saus til denne. Denne pizzasausen synes jeg passer meget bra til den tykke og luftige bunnen på en siciliansk pizza.

Men det er selvfølgelig med denne typen pizza, som med andre. Smaken er veldig forskjellig fra person til person, så det kan godt være at du synes at en annen saus smaker bedre. Men her har du et utgangspunkt, så kan du eventuelt endre litt på den, eller velge en helt annen.

Du finner andre pizzasauser her.

Dette er oppskriften på en ganske stor porsjon, og den holder til tre pizza. Men du kan fint fryse ned det du har til overs.

 

Ingredienser

  • 480 gram moste tomater Kan kjøpes i store flasker på invandrerforetninger.
  • 400 gram hele tomater (1 boks hermetiske).
  • 225 gram tomatpurré.
  • 2 teskjeer tørket oregano.
  • 1 teskje godt salt.
  • 1 teskje hvitløkspulver (evt. 2-4 finhakkede hvitløksfedd).
  • 4-5 blader fersk basilikum (grovrevet).

Fremgangsmåte

  • Åpne en boks med hermetiske hele tomater. Ha hele innholdet over i en sil eller et dørslag som er dekket med et egnet klede/kjøkkenhåndkle. La det renne av seg en del av vesken.
  • Ha så de hermetiske tomatene, de moste tomatene og tomatpurrén i en egnet bolle.
  • Tilsett så de øvrige ingrediensene.
  • Kjør ingrediensene jevnt med en stavmikser, men ikke overdriv.
  • Sett kaldt i minimum 3-4 timer slik at smakene får blandet seg.

NB! Husk å romtemperere sausen før du skal ha den ut over pizzabunnen.