Redusert Tomatsaus

Denne sausen skal kokes godt inn slik at den blir tykk og ikke renner utover når den legges på pizzaen.

Porsjoner

4-5

Tid:

45-60 minutter

Passer til:

Margherita Spagliata

Inroduksjon

Om Oppskriften

Av: René M. Eik

Denne sausen skal kokes godt inn slik at den blir tykk og ikke renner utover når den legges på pizzaen. Den tar litt tid å lage, men smaken blir konsentrert og god.

ansjos ortiz

Ingredienser

  • 800 g hermetiske skinnfrie tomater (gjerne San Marzano)

Denne reduserte tomatsausen er enkel, men full av smak. Ved å koke tomatjuicen lenge inn får du en fyldig og konsentrert saus som sitter godt på pizzabunnen uten å renne ut. Perfekt når du vil løfte pizzaen et hakk opp.

Passersil new york saus 1
redusert tomatsaus til pizza 1
redusert tomatsaus til pizza 2

Instruksjoner – Steg for Steg

Steg 1

Kjør tomatene gjennom en passersil eller juicepresse.

Steg 2

Hell juicen i en gryte og kok opp.

Steg 3

Skru ned varmen og la småputre. Pass på å røre om av og til.

Steg 4

Sausen skal kokes inn til den utgjør en fjerdedel av den opprinnelige mengden du hadde i gryten. Det er spesielt viktig å følge med mot slutten, så sausen ikke brenner seg i bunnen av gryten.

Steg 5

Kjøl ned før bruk.