Dette er en pizzasaus som kan brukes til pizzaer av typen New York. Du kan naturligvis også bruke den til andre pizzaer etter eget ønske.
Sausen er forholdsvis enkel å sette sammen, og består av fem enkle ingredienser. Kvaliteten på produktene vil også være med å avgjøre kvaliteten på den ferdige sausen.
Ingredienser
- 400 gram hele hermetiske tomater (gjerne San Marzano)
- 1 spiseskje oregano
- 2-3 spiseskjeer tomatpuré
- 2 spiseskjeer extra virgin olivenolje
- 1 spiseskje sukker
Fremgangsmåte
- Hell de hermetiske tomatene i en sil og la dem renne av seg litt. Ha dem så i en passende bolle
- Tilsett olivenolje, sukker, oregano og tomatpuré.
- Om du tilsetter 2 eller 3 spiseskjeer tomatpuré avgjør hvor tykk sausen blir. Dette går litt på smak og behag. Jeg bruker 3.
- Kjør blandingen jevn med en stavmikser.
- Settes i kjøleskap i minimum 12 timer før bruk. Helst 24 timer.
NB! Husk å romtemperere sausen før du har den på pizzabunnen.