New York pizzasaus kan brukes på de fleste typer pizza. Men den er spesielt beregnet til bruk på pizzaer av typen New York- og New Jersey style.

Det er fort gjort å blande den sammen, men den har godt av å stå i inntil et døgn i kjøleskapet slik at smakene setter seg.

 

Ingredienser

  • 120 gram moste tomater
  • 65 gram tomatpurré
  • 55 gram håndknuste tomater (bruk hele hermetiske tomater)
  • 1 teskje extra virgin olivenolje (5 gram)
  • En klype knust havsalt (Maldonsalt)
  • En klype tørket oregano

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingrediensene utenom de håndknuste tomatenei en passende bolle. Bruk en stavmikser
  • Vend så inn de håndknuste tomatene i sausen.
  • Sett i kjøleskap i minimum 3-4 timer. Men helst nærmere et døgn for å få best smak.
  • Sausen kan oppbevares i inntil tre dager i kjøleskapet.

NB! Husk å romtemperere sausen før du smører den ut over pizzabunnen.

 

Slik ser den ferdige sausen ut