Kompleks New York Saus

Dette er en saus med mye smak. Enkelte er ikke så glad i ansjos, men jeg vil absolutt anbefale det som ingrediens i pizzasaus.

Porsjoner

2 – 3

Tid:

45 minutter

Passer til:

New York pizza

Inroduksjon

Om Oppskriften

Av: René M. Eik

Dette er en saus med mye smak. Enkelte er ikke så glad i ansjos, men jeg vil absolutt anbefale det som ingrediens i pizzasaus. Om du kjøper ansjos som ligger i olje, bruker du kun oljen i sausen. Ellers kan du hakke opp ansjos og ha i blandingen.

ansjos ortiz

Ingredienser

  • 800 g hermetiske skinnfrie tomater (gjerne San Marzano)
  • 55 g gul løk, finhakket
  • 2 g tørket oregano
  • 15 g extra virgin olivenolje
  • 15 g ansjosolje el. 2 hakkede ansjos
  • 14 g finhakket hvitløk
  • 5 g fersk basilikum
  • 5 g salt

En klassisk New York-style pizzasaus skal være enkel, smakfull og med en balanse av sødme, syre og umami. Denne oppskriften bygger på gode hermetiske tomater, løk, hvitløk og urter – med et lite hint av ansjos for ekstra dybde. Perfekt til den karakteristiske bunnen som New York-pizzaen er kjent for.

Passersil new york saus 1
Passersil new york saus 2
Passersil new york saus 3

Instruksjoner – Steg for Steg

Steg 1

Kjør tomatene gjennom en passersil, eller en juicepresse for å sitte igjen med kun tomatjuice.

Steg 2

Stek løk, oregano, olivenolje og ansjosolje (eventuelt ansjos) i 1 minutt på middels varme.

Steg 3

Tilsett hvitløk og stek videre i 2 minutter under konstant omrøring.

Steg 4

Tilsett tomatjuice, salt og hele basilikumblader.

Steg 5

Kok opp og skru ned varmen slik at sausen får småkoke i cirka 30 minutter. Den skal kokes til den er nesten halvert i mengde.

Steg 6

Ta ut alle basilikumsbladene fra sausen.

Steg 7

Kjøl sausen ned til romtemperatur før bruk.