Kompleks New York Saus
Dette er en saus med mye smak. Enkelte er ikke så glad i ansjos, men jeg vil absolutt anbefale det som ingrediens i pizzasaus.
Porsjoner
2 – 3
Tid:
45 minutter
Passer til:
New York pizza
Inroduksjon
Om Oppskriften
Av: René M. Eik
Dette er en saus med mye smak. Enkelte er ikke så glad i ansjos, men jeg vil absolutt anbefale det som ingrediens i pizzasaus. Om du kjøper ansjos som ligger i olje, bruker du kun oljen i sausen. Ellers kan du hakke opp ansjos og ha i blandingen.

Ingredienser
- 800 g hermetiske skinnfrie tomater (gjerne San Marzano)
- 55 g gul løk, finhakket
- 2 g tørket oregano
- 15 g extra virgin olivenolje
- 15 g ansjosolje el. 2 hakkede ansjos
- 14 g finhakket hvitløk
- 5 g fersk basilikum
- 5 g salt
En klassisk New York-style pizzasaus skal være enkel, smakfull og med en balanse av sødme, syre og umami. Denne oppskriften bygger på gode hermetiske tomater, løk, hvitløk og urter – med et lite hint av ansjos for ekstra dybde. Perfekt til den karakteristiske bunnen som New York-pizzaen er kjent for.



Instruksjoner – Steg for Steg
Steg 1
Kjør tomatene gjennom en passersil, eller en juicepresse for å sitte igjen med kun tomatjuice.
Steg 2
Stek løk, oregano, olivenolje og ansjosolje (eventuelt ansjos) i 1 minutt på middels varme.
Steg 3
Tilsett hvitløk og stek videre i 2 minutter under konstant omrøring.
Steg 4
Tilsett tomatjuice, salt og hele basilikumblader.
Steg 5
Kok opp og skru ned varmen slik at sausen får småkoke i cirka 30 minutter. Den skal kokes til den er nesten halvert i mengde.
Steg 6
Ta ut alle basilikumsbladene fra sausen.
Steg 7
Kjøl sausen ned til romtemperatur før bruk.