Er du en ekte pizzaekspert? I denne quizen kan du sjekke dine pizzakunskaper. Lykke til!

 

 

En type mozzarella av høy kvalitet som blir brukt til pizza, kommer fra bøffelmelk.
Fakta
Feil

Riktig

Feil

Hvilken pizza representerer den grønne, hvite og røde fargen i Italias flagg?
Pizza Margherita
Pizza Napolitana
Pizza Italiana
Pizza Marinara

Riktig

Feil

Hvor ble pizzaen "oppfunnet"?
Napoli, Italia
Roma, Italia
Secilia, Italia
New York, USA

Riktig

Feil

hva er den ideelle steketiden for en napolitansk pizza?
60-90 sekunder
30-60 sekunder
90-120 sekunder
120-180 sekunder

Riktig

Feil

Italienerne tok med seg pizzaen når de emigrerte til USA, men når ble det virkelig etterspørsel etter pizza i USA?
Etter at amerikanske soldater returnerte fra andre verdenskrig
Mellom første og andre verdenskrig som følge av Al Capones mafiavirksomhet
På 60-tallet etter at TV-reklamene gjorde pizzaen kjent
Etter at amerikanske soldater returnerte fra første verdenskrig

Riktig

Feil

Før tomatene ble tatt i vanlig bruk trodde Europeerne at tomaten var giftig.
Fakta
Feil

Riktig

Feil

Når ble den første restauranten til Peppes Pizza åpnet i Norge?
1970
1965
1975
1980

Riktig

Feil

Når ble Napolitansk pizza godkjent som et eget beskyttet varemerke av EU?
2009
1981
1989
1996

Riktig

Feil

Hvilken pizzeria (restaurant) mener man var verdens første, og som som fremdeles eksisterer i dag?
"Antica Pizzeria Port'Alba" i Napoli
"La Vera Pizza" i Roma
"Castel Gandolfo" i Chicago, USA
"Lombardi's Pizza" i New York, USA

Riktig

Feil

Ordet "Pizza" dukket første gang opp på latinsk i Italia i år 997 e.Kr.
Fakta
Feil

Riktig

Feil

En ekte napolitansk pizza skal spises fersk ut av ovnen. Den kan ikke fryses.
Fakta
feil

Riktig

Feil

Hva kaller vi "spaden" som man fører pizzaen inn i ovnen med?
Pizza peel
Pizza piatta
Pizza pizzata
Pizza pitta

Riktig

Feil

Hvor mange Grandiosa-pizzaer ble solgt i Norge i 2017?
26 millioner
36 millioner
16 millioner
6 millioner

Riktig

Feil

Hvilken ovnstemperatur skal i følge "Verace Pizza Napoletana" en vedfyrt pizzaovn ha når men steker napolitansk pizza?
485° C
400° C
220° C
320° C

Riktig

Feil

Hva er i følge organisasjonen "Verace Pizza Napoletana" den maksimale diameter på en napolitansk pizza?
35 centimeter
40 centimeter
45 centimeter
50 centimeter

Riktig

Feil

Share the quiz to show your results !

Subscribe to see your results

Pizza quiz

Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktige

%%description%%

%%description%%

Loading...