Chicago deep pan pizza er en stor og tung pizza med mye fyll. Det kan minne om en pai i måten den tilberedes og serveres. Og det litt spesielle er at pizzasausen kommer på toppen, og da etter at pizzaen er ferdig stekt.
Du kan bruke mange typer fyll og ost på en slik pizza. I denne utgaven bruker jeg to typer smaksatt svinekjøttdeig. En type med søt fennikel samt en søt og spicy. Jeg bruker mozzarella- og Jarlsberost, samt litt parmesan som strøs over. Jeg bruker også rikelig med pizzasaus som jeg smører ut over toppen.
Chicago deep pan er en stor pizza
Denne oppskriften er ganske stor, så her har du mat nok til 4-6 personer, alt etter hvor sultne de er.
Ingredienser
- 1 stk Pizzadeig til Chicago deep pan pizza
- 1 hel porsjon (ca. 500 gram) Pizzasaus til Chicago deep pan pizza
- 395 gram mozzarella ost (helst typen som er ferdig revet)
- 255 gram Jarlsberg ost
- 225 gram Søt og spicy svinekjøttdeig
- 225 gram Søt fennikel svinekjøttdeig
- Medium kvernet maismel til utbaking av deigen
- 9-15 gram usaltet smør
- Litt parmesan
- 1 fedd finkuttet hvitløk
- Tørket oregano
- Extra virgin olivenolje
Fremgangsmåte (se bunnen av artikkelen for bilder av prosessen)
- Ta ut deigen fra kjøleskapet og la den romtempereres i 1-2 timer. I mellomtiden setter du inn en pizzastein på nest øverste rillen i ovnen, og en på den nederste rillen. Sett ovnen på 260°c og la den forvarmes i 1 time.
- Gni usaltet smør i en pizzaform som har en diameter på 30-33 cm, og en høyde på ca. 5 cm.
- Ha rikelig med maismel på bakebordet og hvelv deigen over. Sørg for å ha godt med maismel både over og under deigen, og kjevle den ut til en rund leiv på 43 cm.
- Ha så deigen forsiktig over i pizzaformen. Sentrer den slik at det henger deig over kanten rundt hele formen.
- Dra deigen forsiktig over kanten mens du trykker den ned i hjørnet og siden på formen. Det som blir til overs lar du foreløpig bare henge over kanten på formen. La formen med pizzadeigen nå stå og hvile i 30 minutter.
- Skjær opp 255 gram Jarlsberg ost i skiver og fordel ut over bunnen og litt opp over kanten på pizzaen (se bildene nedenfor).
- Klyp av små stykker av begge typer kjøttdeig og fordel jevnt ut over bunnen. Du skal bruke all kjøttdeigen.
- Strø litt parmesan og den finkuttede hvitløken over bunnen.
- Strø så 255 gram revet mozzarella over det hele.
- Trykk nå av deigkanten på toppen av formen. Om den løsner litt langs kanten på innsiden, så bare klem den forsiktig på plass igjen.
Steking av pizzaen
- Sett pizzaformen inn i ovnen på den nederste pizzasteinen og la steke i 15 minutter.
- Etter 15 minutter smur du formen 180 grader og steker i nye 12 minutter.
- Ta formen ut av ovnen og strø over 140 gram revet mozzarella på toppen av pizzaen.
- Sett nå frmen inn igjen på den øverste pizzasteinen og stek i 2 minutter slik at den siste osten smelter.
- Ta pizzaen ut av ovnen og løsne den fra kanten på formen. Bruk en stekedpade eller lignende og ta den forsiktig ut av formen og over på et serveringsfat.
- Bruk en skje og smør middels varmet pizzasaus over pizzaen, helt ut mot kanten.
- Del så pizzaen opp i 6 like store stykker og strø over tørket oregano.
- Om ønskelig kan du også strø over litt revet parmesan og et par teskjeer god olivenolje.
bon appétit!