Dette er en praktisk måte å lage bakte hvitløk i en vanlig gryte på komfyren. Du lager akkurat den mengden du ønsker. Det viktigste er å få dekket alle hvitløksfeddene med olivenolje.
Ingredienser
- Ønsket antall skrelte hvitløksfedd
- Nok olje til å dekke hvitløksfeddene
Fremgangsmåte
- Begynn med å skrelle hvitløksfeddene. Skjær bort den “stygge” delen av rotenden.
- Ha hvitløksfeddene over i en liten gryte. Gjerne i en liten gryte du lager saus, eller smelter smør i.
- Hell over olivenolje til all hvitløken er helt dekket.
- Sett gryten på en plate med lav varme. Det skal ikke koke, men du skal se små bobler stige fra bunnen uten at de sprekker når de kommer til overflaten. Blir det for varmt å gjøre dette på komfyren må du sette gryten i ovnen og tilpasse temperaturen.
- Kok hvitløksfeddene på denne måten i 30 minutter. Sjekk så hvitløken ved å stikke en skarp kniv i noen av dem. De skal være helt møre og ha en lett gylden farge. Er de ikke møre og gylne, så fortsetter du til de er det.
- Når de er klare bruker du en hullsleiv til å løfte hvitløksfeddene over i en beholder som tåler varme. Sil så oljen som er igjen i gryten over hvitløken.
- Dekk til beholderen og avkjøl. Disse holder i kjøleskap i inntil en uke.
Tips: Bakte hvitløksfedd er veldig gode å dele opp og ha på pizza i stedet for rå hvitløk.