Hvor mye vet du egentlig om det som står hern på bloggen Pizzmani? Her kan du få sjekket akkurat det? Lykke til!
Klikk på den grønne knappen for å starte!
Hva er poolish?
En bløt starter som kan brukes i stedet for vanlig gjær når man baker brød eller pizzadeig.
En tørr starter som kan brukes i stedet for vanlig gjær når man baker brød eller pizzadeig.
En starter uten gjær som kan brukes i stedet for vanlig gjær når man baker brød eller pizzadeig.
En starter laget med saft fra San Marzano tomater.
Riktig
Feil
Hva er forkortelsen på bevegelsen hvis formål er å fremme og beskytte navnet og produktet «Pizza Napoletana»
AVPN
ROMAN
NAPOLI
PVAN
Riktig
Feil
Hvilke ingredienser bruker du når du lager en pizza Margherita?
Tomatsaus, mozzarella, olivenolje og Basilikum.
Tomatsaus, mozzarella, olivenolje og Oregano.
Tomatsaus, mozzarella, hvitløk og Basilikum.
Tomatsaus, olivenolje, hvitløk og oregano.
Riktig
Feil
Autolyse er en metode som kan brukes når man lager pizzadeig. Opprinnelig er dette et franskt uttrykk som kommer fra ordet “autolyze” som betyr?
Å ødelegge seg selv
Å blande seg selv
Å heve seg selv
Å drenere seg selv
Riktig
Feil
Hvor stor mengde manitoba mel kan man tilsette deigen når man skal lage en Vera Pizza Napoletana?
5-20%
10-20%
Man skal ikke tilsette manitoba i det hele tatt.
Det kommer an på styrken i det andre melet.
Riktig
Feil
Hva er typisk utmaligsgrad for et mel av typen "Tipo 0"?
Rundt 65%
Rundt 45%
Rundt 55%
Rundt 75%
Riktig
Feil
Hvor mye tomatsaus skal det på en klassisk Margherita?
60 – 80 gram
70 – 90 gram
60 – 100 gram
50 – 70 gram
Riktig
Feil
Hva betyr uttrykket "Bakersprosent"?
At alle ingredienser regnes i % av melet som alltid er 100%
At alle ingredienser regnes i % av sin egen andel av den ferdige deigen.
Det prosentvise antall bakere det trengs for å kunne konsumere verdens kornlagre.
At melet regnes i prosentvis andel av den ferdige deigen.
Riktig
Feil
Hva er Amylase?
En gruppe enzymer som spalter stivelse til sukker.
Et gluten som spalter stivelse til sukker.
En gruppe pizzaioloer som spalter stivelse til sukker.
Det er det samme som autolyse
Riktig
Feil
Hva heter pizzaioloen som René Munthe Eik (Pizzamani) pleier å besøke i Ålborg i Danmark?
Antonio Sticchi
Francesco Solimeo
Ugo Bassignani
Antonio Valencia
Riktig
Feil
Share the quiz to show your results !
Subscribe to see your results
Pizza quiz januar 2021
Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktige
%%description%%
%%description%%
Loading...
10/10 🙂
😅