New York pizzasaus kan brukes på de fleste typer pizza. Men den er spesielt beregnet til bruk på pizzaer av typen New York- og New Jersey style.
Det er fort gjort å blande den sammen, men den har godt av å stå i inntil et døgn i kjøleskapet slik at smakene setter seg.
Ingredienser
- 120 gram moste tomater
- 65 gram tomatpurré
- 55 gram håndknuste tomater (bruk hele hermetiske tomater)
- 1 teskje extra virgin olivenolje (5 gram)
- En klype knust havsalt (Maldonsalt)
- En klype tørket oregano
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene utenom de håndknuste tomatenei en passende bolle. Bruk en stavmikser
- Vend så inn de håndknuste tomatene i sausen.
- Sett i kjøleskap i minimum 3-4 timer. Men helst nærmere et døgn for å få best smak.
- Sausen kan oppbevares i inntil tre dager i kjøleskapet.
NB! Husk å romtemperere sausen før du smører den ut over pizzabunnen.