Søt og spicy svinekjøttdeig passer like godt til pizzatopping som til bruk i pastaretter. Den har en litt sterk smak som avrundes av den søte akasiehonningen som tilsettes blandingen.
Det finnes gode alternative ingredienser
Det er ikke sikkert at du finner Calabrese pepper, eller serrano chili så lett i butikkene. Du må oftest til en invandrerforetning, eller i hvert fall en godt assortert dagligvareforretning. Jeg fant ikke den riktige typen av disse to ingrediensene, så jeg måtte finne noe tilsvarende. Du kan lese lenger nede hva jeg brukte i stedet. I oppskriften oppgir jeg de “originale” ingrediensene som brukes.
Ingredienser
- 1 kilo svinekjøttdeig uten salt eller vann
- 10 gram fennikelfrø
- 10 gram anisfrø
- 5 gram pepperkorn
- 5 gram Maldonsalt
- 3 gram røde pepperflak (fås på asiatiske forretninger)
- 37 gram kaldt vann
- 45 gram akasiehonning
- 17 gram knust Calabrese pepper (fersk eller paste)
- 6 gram finkuttet serrano chili med frø
Fremgangsmåte
- Grovmal fennikelfrøene lett i en morter. De skal fremdeles ha litt tekstur igjen. Ha dem i en liten bolle
- Mal anisfrøene i en morter. De skal males noe mer enn fenikkelfrøene, men ikke finmales helt. Ha dem i bollen.
- Grovmal pepperkorn i morteren og ha oppi sammen med de andre frøene i bollen.
- Finmal saltet og ha i bollen sammen med de røde pepperflakene.
- Hell nå vannet i bollen og rør inn i krydderet til alt er bløtlagt. La det stå og trekke i ca. 10 minutter. Dette gjør at krydderet lettere blandes inn i svinekjøttdeigen.
- Ha svinekjøttdeigen i en bolle og tilsett krydderblandingen. Bland sammen med hendene eller i en kjøkkenmaskin.
- Når krydderet er blandet inn så tilsetter du honning, knust Calabrese pepper og den finkuttede serrano chilien. Bland så alt godt sammen.
- Ønsker du å sjekke om blandingen smaker greit, kan du lage en liten kjøttbolle som du varmer i en micro-ovn til den er så vidt gjennomstekt. Er du ikke fornøyd, kan du justere krydderblandingen.
- Ha et lokk eller plastfolie over bollen og sett den i kjøleskapet i 2 timer slik at krydderet får satt seg i kjøttdeigen.
- Kjøttblandingen holder seg to døgn i kjøleskap. Det du ikke tenker å bruke innen denne tiden bør du fryse ned. Gjerne i porsjonspakker slik at du lett kan tine opp det du trenger når du skal lage pizza.
- Om du fryser svinekjøttdeigen bør du tine den i kjøleskapet før du bruker den.
Tips: Når du steker kjøttdeig på pizza, så legg den på toppen av osten. På denne måten blir den perfekt stekt.
Mine alternative ingredienser
Om du ikke får tak i Calabrese pepper (gjerne et glass med calabrese paste eller lignende) og serrano chili finner du bare et alternativ. Spør gjerne i en velassortert dagligvare eller i en invandrerforretning etter alternativer.
Jeg erstattet Calabrese pepper med noe som heter paprika chili som er forholdsvis sterk. Serrano chilien erstattet jeg med en grønn chili som er litt svakere enn vanlig grønn chili. Begge alternativ fant jeg i invandrerforretninger.
Så spennende. Er svinekjøttdeig bedre å bruke på pizza i forhold til kjøttdeig av storfe?
Hei. Nei jeg tror ikke det er noen særlig forskjell i dette annet en smak og behag. Men denne blandingen av ingredienser sammen med svinekjøttdeig har blitt en favoritt hjemme hos meg.
Serranochilli er i nær slekt med Jalapeño. (litt sterkere) Så Jalapeño burde kunne med fordel bukes som erstatning.
Takk for tips! Da skal jeg prøve det neste gang 🙂
Fikk du prøvd jalapeño?