Denne pizzasausen bruker jeg til Chicago deep pan pizza. Den bør lages en dag i forveien slik at smakene får mulighet til å sette seg skikkelig.
For å få en best mulig pizzasaus er det viktig å bruke gode råvarer. Ikke fall for fristelsen til å kjøpe butikkenes lavprisaltenativer. Man kan for eksempel finne mye gode og rimelige råvarer i innvandrerforretninger.
Ingredienser
- 170 gram tomatpurré
- 85 gram moste tomater
- 255 gram håndknuste tomater (bruk hele hermetiske tomater)
- 3/4 teskje tørket oregano (0,5 gram)
- 1/2 teskje extra virgin olivenolje (2,5 gram)
- En klype knust havsalt (Maldonsalt)
Fremgangsmåte
- Bland sammen tomatpurré og moste tomater.
- Tilsett salt som du knuser mellom fingrene, oregano og olivenolje. Rør dette inn i sausen.
- La hele hermetiske tomater fra en boks renne av seg i en sil.
- Plukk ut tomatene fra silen og ta en og en i handa som klemmes forsiktig helt sammen slik at de knuser. Vær forsiktig slik at det ikke spruter over hele kjøkkenet. Hold gjerne handa godt nedi en bolle når du gjør dette.
- Ha de knuste tomatene i sausen og rør dem forsiktig inn.
- Sett pizzasausen tildekket i kjøleskapet å la den stå i minimum 6 timer, men helst 12-24 timer. Da får smaken satt seg skikkelig.
Sausen kan fint oppbevares i kjøleskap i inntil 3 døgn. Den kan også fryses om nødvendig.
NB!! Husk å sjekke oppskriften på pizzaen du skal lage før du påfører sausen. Brukes den til Chicago deep pan pizza skal den varmes før den påføres. Og den skal ikke påføres før pizzaen er ferdig sekt.
Tips: Juicen du siler av fra de hele tomatene kan byttes ut med noe av vannet når du baker brød. Dette gir en ekstra god smak på brødet. Om du vil eksperimentere litt med en pizzadeig, kan du også bytte ut noe av vannet i denne for å piffe opp smaken.