New York er stedet man mener at pizza ble introdusert for første gang i USA. Det sies at Gennaro Lombardi presenterte pizzaer i restauranten sin, der han kuttet av den størrelse kunden ønsket og solgte. Denne pizzastilen har en tynn bunn og en tynn cornicione (skorpe).

Det finnes ikke noen spesielle regler for hva slags fyll man kan ha på denne pizzaen. Men kan stort sett velge selv, men bruk gjerne en New York pizzasaus som denne. Nedenfor finner du ingrediensene og fremgangsmåten jeg brukte for å lage pizzaen på bildet i dette innlegget.

 

Ingredienser

Fremgangsmåte utbaking og påføring av fyll

  • Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå tildekket frem til du skal bruke den (1,5 – 2 timer før).
  • Sett ovnen på 260 grader og sett inn en pizzastein eller et bakestål på nest øverste rist, og en på nest nederste rist. Varm opp i minimum 1 time før steking.
  • Strø mel på bakebordet og hvelv ut pizzadeigen. Strø så mel også på toppen av den.
  • Åpne deigen og bak den ut til en sirkel med 33 cm i diameter. Vær forsiktig med kanten, og la den være litt fyldigere enn resten av pizzabunnen.
  • Strø litt mel på en pizzaspade og flytt bunnen over på denne. Skyv litt frem og tilbake for å sikre at bunnen ikke setter seg fast i spaden.
  • Smør ut sausen over hele pizzaen, men la det være igjen litt deig på kanten som ikke har saus.
  • Fordel osten over sausen og riv av små biter fra de to typene svinekjøttdeig og ha ut over pizzaen.
  • Ha på hvitløken og skvett på i underkant av en spiseskje med olje fra hvitløken.
  • Fordel pepperoniene ut over pizzaen.

Fremgangsmåte for steking

  • Før pizzaen over fra pizzaspaden til den øverste pizzasteinen.
  • La den steke i 6 minuter.
  • Bruk pizzaspaden og ta ut pizzaen. Snu den 180 grader og før den inn i ovnen igjen. Nå på den nederste pizzasteinen.
  • La pizzaen steke i 6 nye minutter. Bunnen skal være gyldenbrun og sprø. Osten skal være gylden til lett brunet.
  • Ta ut pizzaen og del den opp i 6 like store stykker.
  • Ha over revet parmesan og strø over litt oregano.

Pizzaen er klar for servering. Bon appetité, eller “enjoy your meal” blir nok mer riktig her.

 

Bilder fra pizzabakingen (også en med ananas, men uten pepperoni)

PIZZAMANI USA

Ny bok ute nå! Alt du trenger å vite for å lage perfekt amerikansk pizza hjemme