Hei,
Etter utbaking av pizza i ovnen, kommer det til tider noe jeg tror kan være en blanding av litt olje fra når deigen har hevet i boksen og semolina mel fra utbakingen. Dette svir seg på steinen og gjør det utfordrende og steke pizzaen.
Hvordan kan jeg unngå dette og hvordan går jeg frem for og rense steinen. Jeg har skrapet vekk restene, men det er fortsatt mye sot på steinen.
Hei.
Husk å bruke veldig lite olje i heveboksene. Ikke mer enn at deigen akkurat vil slippe når den skal ut. Evt. er hevekasser det beste å bruke. Da bruker du ikke olje og legger dem direkte i kassen. Det finnes små hevekasser som er tilpasset vanlige kjøleskap.
Så lenge steinen er fri for rester så er det ikke behov for å gjøre den renere. Steinen vil være missfarget på grunn av at steinen trekker til seg noe av den sorte sotfargen. Skrap rein med en sparkel og såå er den fin til neste gang.
Sliter du med at du ikke får av alt som er klistret fast på steinen kan du kjøre ovnen på full guff i ca 30 minutter med steinen inni. Da vil du brenne løs ureinhetene. Men å få steinen til å se ut som da du fikk den vil du ikke klare,
Please login or Register to submit your answer