Spørsmål & SvarKategori: Gjær & HevingKan jeg sette deigen tilbake i kjøleskapet?
Wilfred asked 5 år ago

Har hatt en deig stående i kjøleskap, som jeg tok ut for heving i RT i dag tidlig. Men nå ser jeg at tiden ikke strekker til. Kan deigen settes tilbake i kjøleskapet? Heveprosessen er nær ferdig.

1 Svar
René Munthe Eik Forumvaktmestere answered 5 år ago

Vanligvis går det fint å sette deig tilbake i kjøleskapet. Men det er en fordel at deg gjøres tidligst mulig. Hvor vellykket det blir kommer også litt an på hvor sterkt mel man bruker. Jo sterkere mel, jo større sjanse for at det går bra.

Det er viktig at du setter deigen på den kjøligste plassen i kjøleskapet slik at den kjøles kjapt ned. Slik sikrer du også at gjæringen bremser mest mulig opp. Når du tar den ut fra kjøleskapet igjen for å bruke den så bør den som ellers romtempereres før bruk. Men du bør ikke romtemperere over en 2 timer når deigen allerede var ferdig hevet.

Så i de fleste tilfelle vil det gå helt fint å sette tilbake deig i kjøleskapet. Jeg har ved flere anledninger selv gjort dette når jeg ikke når jeg ikke bruker opp alle deigene jeg har laget.

PIZZAMANI USA

Ny bok ute nå! Alt du trenger å vite for å lage perfekt amerikansk pizza hjemme