Spørsmål & SvarKategori: Utstyr & LeverandørerHvilken kjøkkenmaskin anbefaler du?
Jens86 asked 2 år ago

Hei, hvilken kjøkkenmaskin anbefaler du til hjemmebruk? Lager sjeldent mer enn 8 bunner a 250 g.

1 Svar
René Munthe Eik Forumvaktmestere answered 2 år ago

Heisann!

Selv bruker jeg to typer maskiner til å elte deig med. Den ene er en spiralmikser med trinnløs hastighet. Dette er en mer profesjonell løsning enn den vanlige kjøkkenmaskinen folk flest har. Den er begrenset til kun elting av deg. Enkelte av disse krever også at man elter en del deig, selv om det finnes utgaver som også takler små deiger.

Men om du skal ha en kjøkkenmaskkin som er litt mer alsidig og ikke bare skal elte deiger, men også bruke den til andre ting, så vil jeg anbefale en Kenwood Chef XL Titanium på 1700 watt som jeg selv har. Den er jeg meget godt fornøyd med. Jeg har også en gammel Kenwood som jeg kjøpte ny eltekrok til. Den fungerer også greit, men den har en svakere motor. Men den på 1700 watt klarer fint en deig beregnet på 8 emner á 250 gram.

Om du ikke ønsker å kjøpe akkurat denne maskinen, så er det viktigste at den har en god eltekrok. Det må være en spiral som spinner bakover og trykker deigen ned i bollen. Det må ikke være av typen som drar deigen opp av bollen, for den har en tendens til å elte dårligere.

Arne replied 6 måneder ago

Hvilken ny eltekrok var det du handlet til Kenwooden (og hvilken Kenwood-modell)? Og fra hvor? Vi har en Major Titanium (ikke XL) der jeg aldri har likt eltekroken som fulgte med.