Spørsmål & SvarKategori: Utstyr & LeverandørerHvilken kjøkkenmaskin anbefaler du?
Jens86 asked 5 år ago

Hei, hvilken kjøkkenmaskin anbefaler du til hjemmebruk? Lager sjeldent mer enn 8 bunner a 250 g.

2 Svar
René Munthe Eik Forumvaktmestere answered 5 år ago

Heisann!

Selv bruker jeg to typer maskiner til å elte deig med. Den ene er en spiralmikser med trinnløs hastighet. Dette er en mer profesjonell løsning enn den vanlige kjøkkenmaskinen folk flest har. Den er begrenset til kun elting av deg. Enkelte av disse krever også at man elter en del deig, selv om det finnes utgaver som også takler små deiger.

Men om du skal ha en kjøkkenmaskkin som er litt mer alsidig og ikke bare skal elte deiger, men også bruke den til andre ting, så vil jeg anbefale en Kenwood Chef XL Titanium på 1700 watt som jeg selv har. Den er jeg meget godt fornøyd med. Jeg har også en gammel Kenwood som jeg kjøpte ny eltekrok til. Den fungerer også greit, men den har en svakere motor. Men den på 1700 watt klarer fint en deig beregnet på 8 emner á 250 gram.

Om du ikke ønsker å kjøpe akkurat denne maskinen, så er det viktigste at den har en god eltekrok. Det må være en spiral som spinner bakover og trykker deigen ned i bollen. Det må ikke være av typen som drar deigen opp av bollen, for den har en tendens til å elte dårligere.

Martin E answered 3 år ago

Hei.

Vi kjøpte nettopp Kenwood KVL8300S Titanium XL.

Iflg bruksanvisningen kan denne kun brukes i 4-5 minutter om gangen på elting.

Dette er jo 1/4 av tiden man trenger for å elte en god pizzadeig.

Har du hatt noen utfordringer med dette?

Eller lar du det bare stå til?

Når vi brukte denne, så ble eltekroken så varm at min samboer finn vannblemmer på fingrene.

Produsenten sier at man skal ta en pause etter 5 min elting, men det er jo ikke optimalt for deigen.

PIZZAMANI USA

Ny bok ute nå! Alt du trenger å vite for å lage perfekt amerikansk pizza hjemme