Spørsmål & SvarKategori: StekingOvervarme og unngå at deigen blir brent
Marianne Dahl asked 8 måneder ago

Vi opplever at deigen lett kan brenne seg på toppen ved 375 grader overvarme. Spesielt om man har laget en deig som hever mye i ovnen. Vi tilsetter ikke malt eller sukker. Vi stikker hull på de luftboblene som man ser før pizzaen går inn i ovnen.

Vi har ovnen Efeuno P334H. Dette er en tradisjonell lav modell.

Undervarmen har vi på 450 grader. Fungerere bra.

Hva anbefaler du av overvarme? Har du andre tips?

1 Svar
René Munthe Eik Forumvaktmestere answered 1 måned ago

Heisann!

Jeg er litt usikker på hvordan du definerer brent. Skorpen på for eksempel en napolitansk pizza er noe brent. Det er på grunn av den høye temperaturen. Men den skal da også stekes kort tid. Bare 60-90 sekunder i ovnen. Og om du bruker olje i deigen og steker på høy temperatur så vil pizzaen lettere bli svidd da oljen har et lavt kokepunkt.

Selv kjører jeg som regel mellom 450 og 500 grader i ovnskammeret når jeg steker napolitansk pizza. Pizzaen jeg har lagt med bilde av ser jeg på som perfekt stekt, og den er ikke brent.

Har du et bilde av en ferdig stekt pizza, så er det lettere å svare.

Attachments