Hei,
Er det noen spesiell fordel med å benytte hevekasse? jeg har benyttet suppeskåler i keramikk for heving i enkeltemner. Har fungert fint.
Mvh
Preben
Fordelen med å benytte hevekasser er plassen det tar. Det finnes to typer hevekasser som er vanlige å bruke. Den ene er på 60 x 40 cm. og den andre er på 30 x 40 cm. I den største er det plass til 15 deigballer og i den mindre er det plass til 6 deigballer.
Om du for eksempel skal lage 18 deiger, så tar tre hevekassert på 30 x 40 mindre plass enn 18 suppeskåler i kjøleskapet eller på benken. Hevekassene stables enkelt oppå hverandre.
Men det er naturligvis ikke noe problem å bruke suppeskåler eller plastbokser med lokk. Skal jeg lage 4-6 pizza så bruker jeg vanligvis plastbokser med lokk fra IKEA. De er enkle å forholde seg til.
En annen ting er at man slipper å bruke olje i en hevekasse. Her bruker man bare en deigspatel til å ta ut emnene med.
Please login or Register to submit your answer