Grunnkurs i napolitansk pizza

 

Kurset avholdes hos Pizzamani på Fossekallen, Moiveien 1, 4460 Moi.

Du finner kurskalender og påmelding her: Bookingtjeneste for Pizzamanis tjenester.

Kurset varer i ca. 3,5 – 4 timer. Vi starter med litt teori, går så over på praktisk baking før vi til slutt lager våre egne pizza.

Vi baker to pizza hver. Først en enkel Margherita og så en med valgfri topping.

Dette er et grunnleggende kurs hvor vi lærer å lage napolitanske pizza hjemme i eget kjøkken. Vi steker i en ovn på temperatur nær 500 grader, men går også gjennom hvordan vi skal få dette til i vår egen ordinære kjøkkenovn.

Kurset er myntet på deg som er nybegynner, men også mer drevne hobbybakere vil kunne dra god nytte av kurset. Alle steg vil bli nøye gjennomgått, og man kan stille spørsmål direkte underveis.

Alle som deltar på kurset får en startpakke med ingredienser sponset av Oluf Lorentsen.

Selve kurset vil ha følgende innhold:
• Gjennomgang av typer mel og hvordan de brukes.
• Elting av den optimale pizzadeigen.
• Hvordan behandle deigen og hvordan den skal heves.
• Forklaring av begrep, ord og uttrykk (som f.eks. bakersprosent)
• Hvordan man måler opp små mengder gjær uten spesialvekt.
• Hvordan man lager napolitansk pizzasaus.
• Gjennomgang av de typer mozzarella (ost) men bruker.
• Balling av deig.
• Utbaking av pizzabunn for hånd.
• Hvordan man tar pizzabunnen på spaden og av i ovnen.
• Sprørsmål og svar.

Du kan bestille kurs direkte i boksen nedenfor